15 trädgårdsfest idéer

Varma dagar och ljumma kvällar gör sommaren till den perfekta tiden för middag eller cocktailpartyn utomhus. Men när det kommer till att hålla en fantastisk trädgårdsfest lönar det sig att vara kreativ. Därför ska du få ett gäng med smarta tips kring trädgårdsfester!

1. Välj en stabil plats i trädgården för ditt festbord

Om du serverar middag, välj en stabil plats för att placera bordet och stolarna där det blir minimalt med vinklar och färre spill eller missöden. Investera i några breda träplankor så att du kan lägga dem över gräsmattan för att skapa en solid bas eller tillfälligt trall.

2. Ge skugga från solskenet

Erbjud gästerna både sol- och skuggaalternativ så att alla kan ta en paus från värmen om det skulle behövas. Att resa en baldakin eller ett litet tält, som du kan dekorera med blommor, är en bra idé. Eller om du har turen att ha ett rum som leder till din bakgård, öppna upp dörrarna och investera i dekorativa mattor för att skydda dina golv.

3. Matcha dekorationer till dina trädgårdsväxter

Välj ett enkelt inredningstema för festen – en nyans som matchar blommorna i din trädgård fungerar alltid bra – och bär det genom dina dukar, stolsöverdrag och ljus. Det kommer att ge din fest en sofistikerad, stiliserad känsla, även om den är utomhus.

4. Överväg färgkoordinerad festmat och dryck

För att skapa verklig synergi mellan alla delar av din fest, blanda ihop en signatur fruktig punch eller välkomnande cocktail som koordinerar med färgerna i ditt inredningstema. Du kan till och med bära igenom färgen till snacks och kanapéer, där det är möjligt.

5. Servera sommarfrukter med ätbara blommor

Ha en imponerande efterrätt på displayen. Frukter i en champagnegelé fungerar alltid bra, eller en läcker sommartårta dekorerad med färska bär och ätbara blommor. Dina gäster kommer inte att åka iväg i all hast om de vet vad som väntar!

6. Förläng din fest genom trädgården

Placera plagg, lätta filtar och några kuddar på dina utemöbler. Det kommer att bidra till att skapa en mjukare atmosfär under festen och gör att gästerna kan hålla sig varma och mysiga när kvällen drar på sig.

7. Skapa en magisk festträdgård

Tänk på belysningen i din trädgård och, när kvällen drar in, använd strategiskt placerade ljus Att sprida värmeljus runt gräsmattan och längs stigar skapar en vacker atmosfär, medan två eller tre stora ljus i nyckelområden kommer att hålla festen väl upplyst.

8. Använd naturens dofter för din utomhusfest

Det fina med en trädgårdsfest är att du kan använda naturen för att skapa stämning. Framhäv dofterna i dina rabatter genom att pricka några doftljus som delar samma doft runt trädgården. Placera stolar nära imponerande växter också så att gästerna kan njuta av omgivningens glans medan de kopplar av.

9. Skydda dina gäster från trädgårdsskadedjur

Flygfän kan vara ett problem, och ingen vill ha en fluga i drinken! Prova att servera drinkar i knäppa syltburkar istället för glas. Borra ett litet hål i locken så att du kan skjuta in sugrör, och matcha dem till ditt färgtema. Att tända några myggljus och placera dem i trädgården kan minska risken för att gästerna blir bitna, och det är också en bra idé att ha insektsmedel till hands.

10. Planera festbordsdekorationer för att matcha trädgården

Använd nedfallna kronblad och löv från din trädgård för att strö över bordet eller drinkområdet. Små dekorativa idéer som denna skapar överensstämmelse mellan trädgården och matplatserna, och ger också mycket färg till ditt arrangemang.

11. Se till att festglaset gnistrar

Dekorativ glasservis kan verkligen sätta igång en trädgårdsfest genom att gnistra i solskenet. Prova att visa desserter på ett glasställ och pricka stora glaskannor med isvatten och fruktiga kylare runt bordet för att fånga ljuset. 

12. Ha kul att planera din trädgårdsfest

Trädgårdsfester är det perfekta scenariot för udda dekorationer, och sajter som Pinterest kan vara en oändlig inspirationskälla. Välkomstskyltar i trä med handmålade meddelanden ser alltid bra ut, liksom vintage fågelburar fyllda med blommor.

13. Ha festmusik i trädgården

Glöm inte musiken, den hjälper dig att skapa rätt atmosfär. Gör två olika spellistor inför festen – en för under dagen och en för kvällen – fyllda med glada, upplyftande låtar.

14. Häng festdekorationer i träd

Använd träden på din bakgård för att hänga upp ljus och bunting. Det kommer att lägga till en nostalgisk känsla och hjälpa till att bära din inredning från dukningen till resten av trädgården, så att inget område ser kal eller bortglömt ut.

15. Servera lättäten mat

Välj en måltid som är välsmakande men lätt att äta. Om du är värd för en sittande middag är detta mindre problem, men när gästerna minglar runt en buffé är det bättre om maten är lätt att njuta av.

16 May 2023