Att inreda en förskola

En viktig verksamhet som finns det är ju förskolan. Det gäller att se till att man väljer en bra och flexibel inredning till ett sådant ställe. Bland annat kan det vara bra med anpassade skolbänkar samt även se till att ha möbeltassar bollar för bra ljuddämpning. Alla förskolor är olika. Därför är det bra att inreda förskolan på olika sätt beroende på pedagogik. Tanken med förskolan är ju att det ska väcka barnens inlärningslust. Sedan är det ju även så att det är en miljö som varierar under dagen. 

Smart och flexibel inredning

Det är rätt smart att välja förskolemöbler som är anpassningsbara och flexibla. Det är nämligen viktigt för att det ska vara en bra lärmiljö. Då kan miljön enkelt ändras beroende på behov och aktivitet.

Bland annat kan det vara smart att använda er av möbler som har låsbara hjul. Det gör att de enkelt kan flyttas efter behov.

Se även till att satsa på stapelbara stolar och pallar, så att de kan ställas undan och tas fram då de behövs. 

Smarta förvaringsskåp med utfällbar toppskiva kan användas som lekbord eller ritbord. Sen är det smart att även använda paneler och skärmväggar för att skapa ett rum i rummet. 

Ha bra förvaring

I förskolan kan det vara bra att satsa dels på dold förvaring, dels öppen förvaring. Ha öppna hyllor med plastlådor och förvaringshurtsar för leksaker och satsa på en dold förvaring eller högt placerad hylla för saker som behöver förvaras mer svåråtkomligt.

18 Feb 2022