Satsa på en bra Aleppotvål

En riktigt bra tvål att satsa på att ha hemma, det är en äkta Aleppotvål. Klicka här för att köpa en! Denna tvål är tvålarnas tvål och har tillverkats sedan flera tusen år tillbaka. Från början kommer den just från Aleppo, som var en fästningsstad i Syrien. På 1100-talet tog korsriddarna med sig tvål från Aleppo till Marseille, och tvålen spreds vidare ut i Europa och resten av världen.

Vad är aleppotvål?

Aleppotvålen är en hård tvål. Den består av olivolja, lagerbärsolja och vatten. Den kallas också för olivtvål eller lagertvål.

Denna tvåls beståndsdelar gör att den inte torkar ut din hud. Så den passar dig även om du är känslig, har eksem eller är väldigt torr. Denna tvål är även mycket lugnande och läkande.

Vilken aleppotvål ska jag välja?

Det finns flera varianter av aleppotvål. Det som skiljer dem åt är mängden lagerbärsolja, och det är också den som avgör priset på tvålen. Idag finns det Aleppotvål med 4 % så väl som upp till 30 %. Samt så klart andra halter däremellan. Så köp den du känner passar dig och din plånbok!

Använda Aleppotvål

En Aleppotvål är bra på det sätt att du kan använda den till huden, håret, ansiktet, ja hela din kropp om du vill. Även barn kan använda denna tvål. Sedan går det även använda den mot fettfläckar på kläder. Gnid in tvålen på fläckarna och maskintvätta direkt efteråt. 

28 Dec 2021