Det är dags att investera i sommardäck

Nu brinner det i knutarna, den 16 april senast så ska bilen ha på sina sommardäck! Mina gamla sommardäck har ett mönsterdjup under 1,6 mm, vilket innebär att jag nog får masa mig till en däckhandlare eller besöka Nordendäck för att köpa nya sommardäck . Jag vet sedan innan att just Nordendäck har ett välfyllt sortiment, då jag har köpt mina vinterdäck hos dem.

Olika däcktillverkare

Nordendäck har som sagt inte bara sommardäck även ett vinterdäck, dubbdäck, fälgar och kompletta hjul på sin sida på nätet. Det finns kända däcktillverkare så som:

  • Nokian
  • Michelin
  • Continental
  • Goodyear

Givetvis har de även lite andra sorters däck, så som däck i mellanklass från bland annat Kumho och Sava, samt billigare däck från märken som Nankang och LingLong. När man beställer från nätet så kan man välja att få dem levererade till någon av deras samarbetspartners, som även kan hjälpa till att sätta på däcken åt en!

Det gäller att ta hand om sina sommardäck

Man måste se till att sköta de sommardäck man har så att de håller i flera säsonger. Man bör regelbundet kontrollera lufttrycket i dem, för då kan man motverka att de slits ut för snabbt. De slits nämligen fortare om de har fel tryck. Man ska även tvätta av sina däck och fälgar då och då, gärna med ett milt bilschampo och en mjuk svamp. Sen, när man inte använder dem, så bör man förvara dem mörkt och svalt.

10 Apr 2015